De Keizer van de Kippen

KVDK-A2-DEFkopieweb

De Keizer van de Kippen door ’t Woud Ensemble

De spelers van ’t Woud Ensemble nemen het publiek mee naar een ver verleden, ten tijde van de laatste keizer van het Romeinse Rijk, die op zijn lommerrijk buitenverblijf resideert. Terwijl zijn hele Rijk wordt belaagd door uitheemse barbaren en financieel bankroet aanstaande is, blijft Keizer Romulus stoïcijns en goedgemutst zijn enige liefhebberij koesteren: het houden en fokken van kippen. Hij kiest radicaal voor zijn kippen en laat het regeren over aan zijn verwarde kokkin en de vertwijfelde keizerin. Ten einde raad beramen zij een staatsgreep om de kippenkeizer van zijn troon te stoten. Maar wat heb je aan een staatsgreep als er geen staat meer is? 
De Keizer van de Kippen
is een komedie die steeds meer uit de hand dreigt te lopen en op ‘House of Cards’ begint te lijken, maar dan in de stijl van ‘Fawlty Towers’. En dat alles binnen het unieke format van ’t Woud Ensemble: Toneel op locatie met intrigerende en soms hilarische personages, laagdrempelig, transparant, onderhoudend en met diepgang. De toeschouwers op houten klapstoelen in de directe omgeving van landgoederen en ludieke buitenplaatsen die het verhaal en de sfeer van de voorstelling ondersteunen en versterken.

De voorstelling wordt gespeeld door Margien van Doesen, Flip Filz, Olaf Malmberg en Heike Wisse. De tekst is een rigoureuze bewerking van het stuk ‘Romulus de Grote’ van Friedrich Dürrenmatt uit 1950 door Mart-Jan Zegers, die ook tekent voor de eindregie.

De Keizer van de Kippen wordt mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Provincie Flevoland, Lira Fonds, NORMA Fonds, Gravin van Bylandt Stichting, Gemeente Amsterdam Nieuw-West,  SNS Fonds Middelstum, Gemeente Noordoostpolder, Gemeente Loppersum en DR Trading.

Met dank aan: Zuid-Hollands Landschap, Brabants Landschap, Tuinen van West, Flevo-Landschap, Landschap Noord-Holland, Het Groninger Landschap, Theater Bouwkunde, Theater Ins Blau, Verkadefabriek, Theater De Nieuwe Kolk, Corrosia, De Meervaart, Toneelschuur, Stadsschouwburg Groningen en Monique de Adelhart Toorop.